Ya... di tengah pagi buta... pukul 4 pagi, aku telah turun untuk menyiang seekor ketam nipah yang dah 4 ari duduk dalam peti ais. Kasi cuci skit dengan berus... kepak kaki, ketip... bukak bawah dia, kepak cengkerang atas dia.. cuci betul2. Ketam nipah ni lain skit, sebab dia duduk dalam lumpur, kene cuci betul2... Nak masak apa ek.. hmmmm
Bukak peti ais, amik bende dalam sikit... ingat nak masak stim la... senang skit.
Lemon sebijik
Cili merah sebijik
Cili padi 3 bijik
Bawah merah sebijik
Bawah putih sebijik
Serai sebatang
Kicap cair
Kicap manis
Sos tiram
Madu
Aku campur semua dalam mangkuk, gaul skit... pastu mandikan ketam aku dalam campuran tu, masukkan dalam tempat stim, kasi stim la.. hehehe. Dan dapat la aku makan di tengah pagi buta.. hehehe, rezeki di pagi buta.